Kinek lehet szüksége cégkivonatra?

Kinek lehet szüksége cégkivonatra?

A cégkivonat az egyik legnépszerűbb céges dokumentum, nézzük meg, hogy kinek és mikor lehet rá szüksége.

Aki pályázni szeretne

A különböző pályázatok remek lehetőséget jelentenek a cégek fejlesztéséhez, beruházásokhoz. A pályázatok benyújtásának fontos elemét képezi a cégkivonat, olyannyira, hogy szinte mindig a legmagasabb hitelesítéssel rendelkező közhiteles cégkivonatot követelik meg pályázatokhoz.

Aki banki ügyeket szeretne intézni

A banki ügyintézés is jellemzően egy olyan ügyintézés, melynek során cégkivonatot fognak kérni. Itt a cégkivonat típusa már nem egyértelmű, a hiteles és a közhiteles cégkivonat mellett online ügyintézések során egyre többször e-hiteles cégkivonatot írnak elő.

Aki le akar ellenőrizni egy partnert vagy konkurenciát

A cégkivonat a legjobb eszköz céges partnerek és konkurenciák ellenőrzésére. Mivel bárki lekérheti bármelyik vállalkozás cégkivonatát, így pár ezer forintért rengeteg hasznos, aktuális és valós információt lehet megtudni bármelyik vállalkozásról a hiteles cégkivonatok segítségével.

Aki hivatalos céges ügyet szeretne intézni

Nincs szükség minden céges ügyintézés esetén cégkivonatra, de a legtöbb esetben kérni fognak legalább egy hiteles változatot. Érdemes mindig úgy készülni, hogy szükség lehet a dokumentumra. Szerencsére nagyon egyszerű a beszerzés, online akár pár perc alatt lehet cégkivonatot igényelni, így akár munkaidőn kívül is beszerezhető a dokumentum, ha akkor van rá szükség.