Okos Doboz a világhálón – ingyenes oktatási feladatgyűjtemény
Forrás : Világtudomány.hu
Címkék : oktatás, általános iskola, feladatgyűjtemény, internet
Nincs tanév anélkül, hogy a digitális tananyagfejlesztők valamilyen újdonsággal ne álljanak elő. Az idén ezzel a 4Kids Meseportál Kft. (Egyszervolt.hu-portálcsoport) és a Microsoft Magyarország Kft. szolgált: a világhálón ingyenesen hozzáférhető a pedagógusok és a nagyközönség számára az egyszervolt.hu által az általános iskola alsó tagozatos diákjainak fejlesztett, tankönyvvé nyilvánított, Okos Doboz feladatgyűjtemény.
Okos Doboz a világhálón – ingyenes oktatási feladatgyűjtemény

Az Okos Doboz az alsó tagozat (általános iskola 1-4. osztály) hat tantárgyának mindennapi tanulásához – matematika, nyelvtan, olvasás-szövegértés, környezet-ismeret, ének-zene, vizuális kultúra – nyújt támogatást azzal, hogy gyakorló feladatokat kínál fel.

A 4Kids Meseportál Kft. – az egyszervolt.hu – által fejlesztett teljes feladatgyűjtemény 180 feladata az interneten elérhető, ebből most 59 szabadon felhasználható. A teljes feladatgyűjtemény illeszkedik a Nemzeti Alaptantervhez, így nemcsak a gyakorlásnál segítség, hanem a tanórai munkába is beilleszthető. Az Okos Doboz feladatai az életkori sajátosságoknak megfelelően a rendszerezés, gyakoroltatás, elmélyítés eszközei lehetnek.

A feladatok a korosztályos digitális írástudás készségeire alapoznak, ugyanakkor lehetőséget biztosítanak a tanároknak, hogy a tanulók fejlettségi szintjéhez mérten válogassanak az egyes feladatciklusok között. Az egyes feladatciklusokat a tantárgyi integráció szempontjait figyelembe véve építették fel a szerkesztők, így minden feladattípus egyszerre legalább két kompetenciaterület fejlesztéséhez ad muníciót. A tantárgyi feladatok megoldása természetesen „visszafelé is hat”, azaz rendszeres megoldásuk során a diákok a digitális írástudás alapelemeit is készségszinten elsajátítják.

Tíz kiemelt digitális feladathoz óravázlatok készültek, amelyek tetszés szerint felhasználhatóak az adott tantárgyi modul oktatásához. Ezek az Óravázlat menüpont alatt érhetőek el. Az előremutató fejlesztés ősbemutatójára az Országos Szakmai Tanévnyitón került sor, ahol az oktatási kormányzat és a vezető tankönyvkiadók 2500 pedagógus előtt ismertették az új Köznevelési Törvényből adódó feladatokat illetve fejlesztési elképzeléseiket.

Az Okos Doboz alsós digitális feladatgyűjtemény internetes változatát a Microsoft Magyarország Kft.-vel közösen fejlesztette a 4Kids Meseportál Kft., amely ezzel a lépéssel bejutott a minőségi tankönyvkiadók csoportjába. A közös fejlesztés következő fázisa a Közoktatási Portál létrehozása lesz, amely oktatási anyagok egyfajta digitális piactereként szolgál majd.

http://www.okosdoboz.hu/

Forrás: Infovilág 

Kommentárok : 1
Szarka Anasztázia írta : 2020. március. 25, szerda - 14:38


Szóljon hozzá Ön is!
Az Ön neve :
Kérem írja be a(z) 13+11 művelet eredményét ide :
Hozzászólása :