Tudományünnep 2018
Forrás : Világtudomány.hu
Címkék : MTA, Lovász László, tudományünep
Az önálló, szabad munka eredménye adhat csak igazi okot az ünneplésre, mondta az MTA elnöke a tudományünnep megnyitóján az Akadémián. Ez az alapja a tudomány művelésének nem csupán az egyes kutatóknál, hanem az Akadémia egész kutatóhálózatában és ugyanígy az egyetemi tanszékeken.
Tudományünnep 2018
Megkezdődött a tudomány ünnepe az Akadémián.

Lovász László elnök köszöntőjében hangsúlyozta: "az önálló, szabad munka eredménye adhat csak igazi okot az ünneplésre. Ez az alapja a tudomány művelésének nem csupán az egyes kutatóknál, hanem az Akadémia egész kutatóhálózatában és ugyanígy az egyetemi tanszékeken" .

Megjegyezte: "kutatás csak úgy folyhat, ha annak az önállósága és a szabadsága biztosítva van" Az MTÜ programjait ismertetve Lovász László kiemelte, hogy azok helyszínei nem korlátozódnak csupán az Akadémia Székházára. Az MTA kutatóintézetei is várják az érdeklődőket. A Társadalomtudományi Kutatóközpontban például a „Nők és a férfiak szerepe és sikeressége a számítástechnikában nagy adatok alapján”, valamint „A közösségi média jogi oldala” című előadások hallgathatók meg. (E két program felvétele az mta.hu-n utólag teljes terjedelmében megnézhető majd.)
Kommentárok : 0

Még senki sem kommentálta a cikket. Legyen Ön az első!Szóljon hozzá Ön is!
Az Ön neve :
Kérem írja be a(z) 13+11 művelet eredményét ide :
Hozzászólása :