A szuperernyő tudja, honnan fúj a szél
Forrás : Világtudomány.hu
Címkék :
Egy holland designer „viharbiztos” esernyőt fejlesztett. A „Senz Umbrella” – talán érzékelő esernyőnek lehetne fordítani - aerodinamikus formája révén megkeresi, és meg is találja a legjobb pozíciót, hogy védjen az eső és a szél ellen. A „designer-ernyő” mindenképpen feltűnő, ha nem is éppen a szépsége miatt. Szeles, esős időben könnyen baj lehet az átlagos esernyőkkel már akkor, ha a szél sebessége meghaladja az óránkénti húsz kilométert – ez pedig viszonylag gyakran előfordulhat. A szél belekap, és csak „ernyő-rom” marad az ember kezében.
A szuperernyő tudja, honnan fúj a szél

A legyőzhetetlen ernyő története Hollandiában kezdődött, természetesen egy szeles, esős napon, amikor az ifjú designer, Gerard Hoogendorn borzasztóan elázott, ernyője pedig használhatatlanná vált a szélben. Úgy döntött, hogy ha törik, ha szakad, feltalálja a viharálló szuperernyőt. A gondolatot tett követte, és Hoogendorn kitartónak bizonyult: a szélcsatornában végzett tesztek hosszú sora és számos design változat után elkészült a „Senz Umbrella”, amelyről fejlesztői állítják, hogy a természettől ellesett formájú ernyő a viharban megtalálja a legjobb pozíciót, és még a legnagyobb szélben is kényelmesen lehet tartani, és soha nem fordul ki.

 

A legerősebb széllökések akár 10-es fokozatúak, vagyis óránként 100 kilométeres sebességűek is lehetnek. Az XL méretű ernyő sem nehezebb fél kilónál, legszélesebb része 106 centiméter, és intelligens konstrukciója révén úgy osztja el az erőt, hogy szinte eltörhetetlen.


A viharernyő aszimmetrikus, elöl rövid, hátul hosszú, megkapta a német, a japán, a holland designer-díjat, és a designerek egyik legkomolyabb nemzetközi elismerését, a Red Dot Design Award-ot, és egyben megmutatja, hogy a tudomány és technika segítségével a leghagyományosabb hétköznapi dolgokon is lehet javítani.


Forrás: weltonline

Kommentárok : 6
geltitan írta : 2018. március. 31, szombat - 11:14
Această plantă facilitează producția de hormoni din organism, direct din creier, pe cale naturală. Astfel, asigură echilibrul hormonal perfect pentru o viață sexuală sănătoasă, fără efecte secundare, și fără tratament medicamentos riscant. Pe lângă stimularea secreției hormonale, ginsengul îmbunătățește semnificativ circulația sangvina, sprijinind asftel creșterea naturală a penisului. O circulație sangvina sporită în organism duce la o creștere generală a vitalității, virilității, energiei și concentrării, elemente care conduc spre o relație mai bună de cuplu. Printre efectele benefice alte acestei plante se număra și reducerea stresului, îmbunătățirea funcțiile creierului datorită proprietăților nootropice, efecte antiinflamatorii puternice și eficiente, și îmbunătățirea funcțiilor plămânilor. www.titangel-in-romania.com Singura cale este de a comanda produsul online pe site-ul nostru. Astfel, toate datele vor rămâne strict confidențiale. Nimeni nu poate afla ce ați cumpărat și când. Aveți dreptul la intimitate. Discreția atunci când comandați și achiziționați Titan Gel este 100% garantată. Eventhough I was previously oriented at Economics, decided to try with copywriting, because words fullfill me more than numbers. I invest a lot into my education, but still don’t forget to relax and enjoy, so the mountains are my second home. Titan gel prospect, pareri, forum, pret, instrucțiuni, ingrediente, de unde poti cumpara. www.titangel-in-romania.com

Encupsinsum írta : 2011. június. 17, péntek - 12:18
24 Apr 2009 O cura cu salata de varza poate dura oricat de mult, . mai nou, in Europa, curele de slabire pe baza de varza fac adevarate furori. Sau sase zile, unele dintre ele transformandu-se urmele de pamant de pe Poate denumi cura cu slim ball decat batjocura unui presedinte slabit de supa de cori gramescu dieta Cura de slabire eficienta si rapida - Tentat sa-si anunte prezenta personal, dupa care ingrijorarea guvernului sau fata de situatia curenta an, Spuneti-mi va rog ce sa fac caci a venit si primavara. Pupicei in 2 spamanai nici salanu se vede asa usor. eu am o luna de cand beau. si da, .. i-mi pare rau pentru cei care dau cu pietre!!! stiintific aceasta reteta trebuie sa Cura cu otet de mere, am urmat-o; Este foarte eficienta dar nu am slabit. ce sa slabesc repede
dieta drastica cu care sa slabesti rapid
www.slabeste cu produse naturiste
cea mai buna medota de slabit
cum sa slabesc dupa operatie
diete fara colesterol
dr firan dieta
a slabit cineva cu unica slim
retete de slabit rinna
www.info-dieta
legume permise in dieta

aszerk. írta : 2010. április. 19, hétfő - 16:47
Kedves Magyar Helyesírás, köszönöm!

Walacky írta : 2010. április. 19, hétfő - 06:57
A "viharernyő" helesen pont, hogy szimmetrikus (a felső kis vonalas rajzon, ha húzunk a középpontján keresztül egy vízszintes vonalat, akkor arr asziommetrikus lesz), viszont nem KÖRSZIMMETRIKUS, mint a hagyományos kör alakú.

Magyar Helyesírás írta : 2010. április. 18, vasárnap - 19:40
A viharernyő szerintem nem asszimetrikus, hanem ASZIMMETRIKUS. lásd: http://helyesiras.blog.hu/2008/03/12/szolista és http://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Helyes%C3%ADr%C3%A1s/Gyakori_el%C3%ADr%C3%A1sok_list%C3%A1ja

rozsos gyuláné írta : 2010. április. 18, vasárnap - 18:13
nagyon szeretnék egy ilyen ernyőt számomra is megfizethető áron!


Szóljon hozzá Ön is!
Az Ön neve :
Kérem írja be a(z) 5+7 művelet eredményét ide :
Hozzászólása :