Alkalmi ruha választási tippek

Alkalmi ruha választási tippek

A nyári időszak az esküvők és az összejövetelek időszaka. Az összejövetelekhez pedig tökéletes alkalmi ruhára van szükség. Ezeket a szempontokat vedd figyelembe alkalmi ruha választásához.

Az első szempont, hogy milyen eseményre fogsz menni a ruhában, mert más ruha illik pl. egy esküvőre, mint egy munkahelyi bulira. Arról nem is beszélve, ha kötetlenebb, kevésbé formális összejövetelről van szó, akkor nem illik túlöltözni sem.

Esküvőre, céges bulira előfordulhat, hogy dressz kód van, ezt mindenképpen ellenőrizd alkalmi ruha vásárlás előtt, mert az ilyen előírásoknak illik megfelelni. Ha nincs előírás, akkor a szokásokhoz érdemes alkalmazkodni. Ilyen szokás pl., hogy esküvőre nem illik fehér vagy piros ruhában menni.

Vedd figyelembe, hogy mennyi ideig lesz rajtad a ruha, és azt is, hogy mennyit kell majd benne mozogni. Ha egy egész napos esküvőről, vagy egy táncolós céges buliról van szó, akkor a kényelem is nagyon fontos. Ha viszont 1-2 órás vacsorára keresel ruhát, akkor a kényelem helyett jobban lehet a kinézetre koncentrálni.

Ne csak a ruha választásra figyelj, hanem a kiegészítőkre is, ugyanis az összkép meghatározásában nagyon sokat számítanak. A ruhához (és az alkalomhoz) illő cipő, a divatos kézitáska vagy a viselt ékszerek az alkalmi öltözködéshez ugyanúgy hozzátartoznak, mint maga a ruha.